Heimbygd - Harald Grønnevik (Lydbok og bok)

23. juni 2009

Harald Grønnevik har tidligere vært sjømannsprest i Liverpool, og er nå sokneprest i Sund, på øyene mot havet vest for Bergen. Den gamle prestegården i Klokkarvik fra 1832 har vært en inspirerende atmosfære for musikk- og litteraturelskeren når minner fra barndomstiden i den lille bygda Førde i Sunnhordland skulle hentes frem.

“Ka e’ heimbygd?” Spørsmålet fikk forfatteren for noen år siden av sin sønn, som i hele sin oppvekst hadde flyttet rundt etter prest og prestekones skiftende bosted. Med et knippe fortellinger med en lun og selvreflekterende penn speiler disse minner fra egen oppvekst. De fleste vil finne gjenklang i egne minner gjennom Grønneviks fortellinger. Forfatteren skriver slik vi gjerne selv ville skrevet om det var minner fra eget hjemsted som skulle nedtegnes. Forfatterens personlige tanker og bygda sin kollektive identitet blir skildret i en god og salig blanding.

Håvard Giezendanner har illustrert Heimbygd med artige akvareller, og boken og lydboken fremstår derfor også som en flott gavebok!

Lydboken er innspilt i stuen på prestegården i Sund, der forfatteren leser egne tekster, og en del av tekstene er akkompagnert av musikk.
All musikken på lydbok-CD-en er komponert av Eirik Minde. Han spiller også piano på innspillingen, og Sigurd Ulveset spiller kontrabass. Tekniker er Rune Langhelle.

Målform: Nynorsk.

Boken er utgitt av Forlaget Lengt.
Lydbok-CD-en er utgitt av Forlaget Lengt i samarbeid med Endre Dåvøy Musikk.

Mer info her.

Også i Nyheter

Artikkel i lokalavisen.

05. juni 2018

Artikkel fra Åsane tidene 30/5-18 som omtaler vår nybygde scene i butikken. Vi ser fram til mange fine konsertopplevelser.

Fortsett å lese

Den store blokkfløytefesten 26. august

17. august 2017

Fortsett å lese

Åpningsfest lørdag 20. mai kl 10-15

19. mai 2017

Fortsett å lese

Få siste nytt og gode tilbud på e-post

Så slipper du å lure på hva du går glipp av av spennende informasjon fra oss!